SİVAS'TA USTA ÖĞRETİCİ VE KURSİYERLER

23 Şubat 2023 19:37

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalara başlayan usta öğreticiler, kursiyerlerin de katılımıyla örgü atkı, bere, boyunluk, bebek yeleği ile hırka gibi kışlık giysi ve uyku tulumu üretimi için yoğun mesai yapıyor.
 
Su geçirmeyen kumaşlardan üretilen polar battaniye ile eşofman takımları da AFAD aracılığıyla depremden etkilenen illere gönderiliyor.
 
Sivas Halk Eğitim Merkezi Malatya'da günlük 50 bin kişilik yemek çıkardı
Sivas Halk Eğitim Merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da kurulan seyyar mutfakta 15 gün boyunca depremzedeler için günde 50 bin kişilik sıcak yemek yaptı.
 
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla kentteki Halk Eğitim Merkezi'ni harekete geçirdi.
 
Malatya'ya gönderilen merkezin usta öğreticileri ve kursiyerleri ile gönüllü vatandaşlar, Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kendileri için ayrılan alanda Türk Kızılay desteğiyle seyyar mutfak kurdu.
 
Sivas ekibi, 15 gün boyunca günlük 50 bin kişiye yemek hizmeti sundu.
 
Burada her gün yapılan yaklaşık 50 bin kişilik yemek, çadır kentler ve konteynerlerde kalan depremzedelere ulaştırıyor. 
 
Meslek lisesi seyyar mutfakta depremzedelere yemek yapıyor
Sivas'taki Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da kurulan seyyar mutfakta depremzedeler için günde 20 bin kişilik sıcak yemek çıkarıyor.
 
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla kentteki meslek liselerini harekete geçirdi.
 
Bu çerçevede, depremin ikinci günü Malatya'ya gönderilen Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ile idari ve hizmetli personeli, Yeşilyurt Stadyumu'nda kendilerine tahsis edilen alanda seyyar mutfak kurdu.
 
Depremin ikinci gününden itibaren seyyar mutfakta günlük 3-4 çeşit sıcak yemek çıkarılarak burada her gün yapılan 20 bin kişilik yemek, çadır kentlerde ve konteynerlerde kalan depremzedelere ulaştırılıyor. Bunun dışında okulun imalathanesinde öğretmen ve öğrencileri depremzedeler için yaptığı pasta ve kekler de depremzedelere ulaştırılıyor.