Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen uygulama kapsamında internet üzerinden yayımlanan eğitim analiz ve değerlendirme raporları, bu güne kadar 10 milyon kez indirildi.
Yürütücülüğünü Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in yaptığı raporlar serisinin ilki, Kasım 2018'de "Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Görünümü" başlığıyla yayımlandı ve şu ana kadar yoğun ilgi gördü.
Bugüne kadar en fazla indirilen değerlendirme raporu 3 milyon 750 bin ile "Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı Pilot Çalışma Sonuçları" raporu oldu.
Bakan Yardımcısı Özer, yaptığı açıklamada, bu raporların eğitimle ilgili tüm süreçleri verilere dayalı değerlendirme ve kamuoyuyla paylaşma imkanı sağladığını söyledi.
Bunun hem hesap verilebilirlik ve şeffaflık hem de eksikliklerin görülmesi ve süreçlerin iyileştirilmesi açısından oldukça önemli olduğuna işaret eden Özer, "Diğer taraftan bu raporlar, atılan adımların ve başlatılan yeni projelerin sonuçlarının net şekilde izlenebilmesine imkân veriyor. Dolayısıyla eğitimle ilgili tüm alanlarda sürekli iyileştirme kültürünün güçlendirilmesi için de önemli dayanak sağlıyor." şeklinde konuştu.
"15 değerlendirme raporu yayımlandı"
Özer, Bakanlığın şu ana kadar yayınladığı 15 değerlendirme raporunun yaklaşık 10 milyon kez indirildiğini vurguladı ve farklı üniversitelerden eğitim ve ölçme alanında deneyimli akademisyen ve yöneticilerden oluşan bir danışma kurulunun, değerlendirme raporlarının hazırlanmasında çok önemli desteği olduğunu anımsatarak üyelere teşekkür etti.
Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisi'nin LGS sınav sonuçlarının değerlendirildiği raporlardan PISA ve TIMSS gibi uluslararası öğrenci başarı araştırmalarına yönelik Türkiye değerlendirme raporlarına kadar çok farklı alanlarda raporlar içerdiğini anlatan Özer, en son 2020 yılı Aralık ayında yayımlanan "TIMSS 2019 Türkiye" ön raporunun medyada ilgi gördüğünü belirtti.
Özer, Bakanlık olarak bu raporu ilk kez sonuçların açıklandığı aynı gün ve saatte yayımladıklarını sözlerine ekledi.