DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM, 1.476 NOKTADA DEVAM EDİYOR
Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis'te 1 Mart'ta eğitim öğretim başladı. Üç kentte örgün eğitimle birlikte destek çalışmaları da devam ediyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde -Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis'teki okulların haricinde- 1.476 noktada daha eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ifade etti.Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda deprem bölgelerinde 1.476 noktada eğitimin sürdürüldüğünü ifade etti.
Bölgede 416 psikososyal destek çadırı, 236 okul öncesi eğitim çadırı, 111 ilkokul, 108 ortaokul, 93 hastane sınıfı, 2 prefabrik okul, LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere destek amacıyla açılan 510 destekleme ve yetiştirme kursunun yer aldığının belirtildiği görseli Bakan Özer, "Afet bölgesindeki okullarımız, hastane sınıflarımız, psikososyal destek çadırlarımız, LGS ve YKS destek kurslarımızla 1.476 noktada, çocuklarımızın var olduğu her yerde eğitimle varız... Evlatlarımız geleceğimiz." notuyla paylaştı.
Bakan Özer konuya ilişkin şunları kaydetti: "Deprem bölgesinde okul öncesindeki çocuklarımız; ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören evlatlarımız ve sınava hazırlanan gençlerimizin her birinin ihtiyacına göre eğitim ortamları oluşturduk. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'te okullar açıldı ama bu üç kentimizde de yine eğitim çadırları, hastane sınıfları ve prefabrik okulların aralarında bulunduğu mekânlarda desteklerimiz sürüyor. Çocuklarımız bulundukları ortamda hem çizgi film izleyebilsin hem de TRT EBA içeriklerini takip edebilsin diye konteynerlara ve sınıflara kurduğumuz televizyon sayısı 4.500'e ulaştı. Başka illerde eğitimine devam etmek isteyen yaklaşık 203 bin öğrencimizin nakillerini gerçekleştirdik. Deprem bölgesindeki çocuklarımıza kırtasiye setlerini ulaştırdık. 10 ildeki öğrencilerimiz için ders kitapları ve yardımcı kaynakları yeniden basarak dağıtımına başladık. 'Her şart altında eğitime devam' yaklaşımıyla öğrencilerimizin her zaman yanındayız."