BURSA'DAKİ MESLEK LİSESİ, ULUSLARARASI HAVA YOLU ŞİRKETLERİNE ELEMAN YETİŞTİRİYOR

02 Aralık 2021 15:49

Bursa'daki Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Uçak Bakım Alanı'na her yıl 60 öğrenci alınıyor. Öğrencilere uzman öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bakan yardımcılığı döneminde yaptığı girişimle İngilizce hazırlık eğitimine 2020 yılında başlayan okul, sınavla öğrenci alıyor.
 
Bölümde öğrencilerin bilgilerini daha iyi pekiştirmesi için okulun öğretmenleri tarafından hazırlanan eğitim setleri de kullanılıyor.
 
1996 yılından bu yana eğitim veren uçak bakım alanında "Uçak gövde motoru" ve "Uçak aviyonik sistemleri" olmak üzere iki dal bulunuyor. 
 
İngilizce hazırlık dâhil 5 yıllık eğitim verilen bölümde havacılığa ait bütün atölyeler ve materyaller mevcut olan okulun eğitimcileri, öğrencilerin büyük bir kısmının üniversiteye gittiğini, havacılık alanında çalışan öğrencilerin de bulunduğunu, en çok öğrencinin istihdam edildiği kurumun 400'e yakın çalışanla Türk Hava Yolları (THY) olduğunu belirtiyor.  Mezunlar, THY'nin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinde hava, kara, deniz unsurlarında helikopterlerde polis olarak ve Sağlık Bakanlığının helikopterlerinde, Cumhurbaşkanlığının ATA uçağının da görev yapıyor. Yabancı dil yeterliliğine sahip mezunların büyük bölümü de büyük uluslararası hava yolu şirketlerinde istihdam ediliyor. 
 
Havacılığın aranan elemanlarını burada yetişiyor
Uçak alanında İngilizcenin çok önemli bir referans noktası oluşturduğunu kaydeden eğitimciler, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde havacılığın aranan elemanlarını yetiştirdiklerini ifade ediyor. 
 
Okulda aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını, özellikle iş imkânlarının fazla olması nedeniyle burayı tercih ettiklerini belirten öğrenciler; pilotluk, mühendislik gibi pek çok alanda çalışabileceklerini kaydediyor. 
 
Okulun öğrencilerinden Ahmet Karaburun, uçaklara ilgisinin bulunduğunu anlatarak okulu bitirince iş imkânlarının fazla olduğunu mühendis olmak istediğini aktardı.
 
Aleyna Mutlu ise okulun geniş bir kapasitesinin olduğuna dikkati çekerek "Teknik anlamda da birçok şeye sahip. Ben askeriyede pilot olmak isterim. Bizim bölümümüz durmadan güncellenen bir bölüm ve bizim de bunu sürekli takip etmemiz gerekiyor." diye konuştu.
 
Toygar Taşdemir ise uçak mühendisi olmak istediğini, TEKNOFEST gibi etkinlikleri de takip ettiklerini belirtti.