Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Hatay Millî Eğitim Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısında okul müdürleri ile bir araya geldi.
Medeniyetlerin buluşma noktası olan Hatay'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, eğitim yöneticiliğinin bir ekip liderliği olduğunu ifade ederek "Yöneticiler olarak eğitim hizmetlerini üstlenen öğretmenlerimize sunacağımız hizmet nitelikli olursa eğitimin de niteliği artacaktır." dedi.
Yılmaz, okullarda istişare kültürünün oluşmasını, eğitim öğretim faaliyetlerinin katılımcı bir yönetim anlayışıyla yürütülmesini çok önemli ve gerekli bulduğunu ifade etti. Yöneticilik vazifelerinin emanet olduğunu ve vazifenin gereğini yapmak için her gün yeni bir adım atmak gerektiğini, yöneticilik görevinin rutini devam ettirmek olmadığını belirten Bakan Yardımcısı Yılmaz, lider yöneticiliğin ise hem öğrencilere hem öğretmenlere ufuk gösteren, onları ileriye taşıyan bir yaklaşım olduğunu söyledi.
Bölgelerin Eğitim Sorunları ve Eğitimin Geleceğine İlişkin Vizyon Belirleme Toplantısı
Bölgedeki temasları kapsamında Kilis'te de programlara katılan Yılmaz, "Bölgelerin Eğitim Sorunları ve Eğitimin Geleciğine İlişkin Vizyon Belirleme" toplantısına başkanlık etti.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Recep Soytürk, ilgili kurum temsilcileriyle Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekât bölgelerindeki yerleşim birimlerinin eğitim yöneticileri katıldı.
Üniversiteli Olmak: Bugünün Birikimleri Yarının Kazanımları
Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen "Üniversiteli Olmak: Bugünün Birikimleri Yarının Kazanımları" konulu konferansta yaptığı konuşmada öğrencilere tecrübelerini anlatarak, insan hayatında sermayeyi oluştururken temiz bir çevre oluşturmak, iyi bir insan kaynağı oluşturabilmek, itimat ve tecrübe biriktirmek gerektiğini ifade etti.
Dijital bağımlılığın bulaşıcı bir hastalık haline geldiğine dikkati çeken Yılmaz, "Dijital obezite ve dijital problemler sizin de yakından bildiğiniz, artık ailelerimizin de çıkmazı haline gelmiştir. Şu bir gerçektir ki dijital obeziteyle sizlerle beraber mücadele edeceğiz. Biz bugün lise çağındaki hatta ortaokul, ilkokul çağındaki çocuklarımızın pandemi sonrasındaki dijital bağımlılıktan kurtulması için ve dijital becerilerinin olumlu bir şekilde geliştirilmesi için özel çabalar sarf etmekteyiz. Çünkü bu da bir bulaşıcı hastalık haline gelmiştir." diye konuştu.
Hayatın bir tecrübeden ibaret olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu tecrübe sosyal hayatın içerisinde kazanılır. Sizin özellikle girişimcilik yönünüzün geliştirilmesi, farklı projeleri kendi alanınızda ortaya koymanız, gerek ulusal gerek uluslararası projelerde yer almanız ve bir bakıma birilerinin size bir şey yapmasını söylemeden önce kendiniz bir şeyler ortaya koyarak bir ürün çıkarmanız bunların hepsi sizin için bir kazanım olacak."
Yılmaz, öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri noktasında da tavsiyelerde bulunarak, öğrenme imkanlarının geçmişe nazaran daha çok arttığını kaydetti. Nesilleri yetiştirirken onların kariyer planlamasıyla beraber karakterlerini de inşa etmek gerektiğini vurgulayan Yılmaz, öğrencilere mesleği severek yapmanın önemini anlattı.