BAKAN TEKİN'DEN BİNGÖL, MUŞ VE BATMAN'İN KÖY OKULLARINA SÜRPRİZ ZİYARET

18 Ekim 2024 14:54

İlk olarak Bingöl Karlıova Kargapazarı Köyü İlkokuluna giden Bakan Tekin, öğrenci ve öğretmenlere sürpriz yaptı. 
 
Sınıf öğretmeni ve öğrenciler kapıdan içeri giren Bakan Tekin'i karşılarında görünce şaşkınlık yaşadı. 
 
Sürpriz ziyaret esnasında gülümseten diyaloglar da yaşandı. Bakan Tekin'in öğrencilere, "Beni tanıdınız mı?" sorusu üzerine bir öğrenci, "Millî Eğitim Bakanısınız." deyince "Nereden bildin?" diye sordu, öğrenci de "Yürüyüşünüzden anladım." yanıtını verdi. 
 
Bakan Yusuf Tekin ardından öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.
 
Bakan Tekin daha sonra Muş Mercimekkale Köyü İlkokuluna gitti. Sınıfın kapısını çalarak içeri giren Bakan Tekin'i bir anda karşısında gören sınıf öğretmeni ve öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi, ziyaretinden dolayı duydukları mutluluğu ve heyecanı dile getirdiler. 
 
Bakan Tekin, okulun öğretmenler odasında meslektaşları ile sohbet etti, görüş ve önerilerini dinledi.
 
Bakan Tekin, ziyarette öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti taleplerini dinledi. Sınıf öğretmenleri, bu yıl birinci sınıflarda uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin memnuniyetlerini ifade ettiler.
 
Bakan Tekin'in son adresi ise Batman Kozluk'taki Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi oldu. 
 
Bakan Tekin, 2017 yılında terör saldırısında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ilk atandığı ve daha sonra adının verildiği Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesine sürpriz ziyarette bulundu.
 
Şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın ilk görev yeri olması dolayısıyla hatırasına sahip çıkmak amacıyla okulu ziyaret eden Bakan Tekin'i bir anda okul bahçesinde karşılarında gören öğretmen ve öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Daha sonra sınıflara giren Bakan Tekin ile sohbet eden öğrenci ve öğretmenler bolca hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Tekin, öğrencilerle sohbet ederken lise öğrencileri için yapay zeka destekli"MEBİ" platformunu anlattı.
 
Tekin, öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabileceği, yenilikçi öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebileceği bireysel öğrenme platformu olan MEBİ platformunu önümüzdeki günlerde tanıtımını yapacaklarını kaydetti.
 
Öğretmenler odasında da öğretmenlerle sohbet eden; görüş, öneri ve taleplerini alan Tekin, daha sonra Şehit Şenay Aybüke Yalçın Müzik Atölyesini ziyaret etti. Atölyede öğrenciler Mağusa Limanı türküsüyle Bakan Tekin'i karşıladı.